Siirry pääsisältöön

Kivet, Akaatti

                                                 Akaatti, kuumavaha.

Akaatti, sanotaan että se on salaisuuksien kivi. Sitä on myös pidetty pyhänä kivenä. Sen tärkein tehtävä on antaa voimaa väsyneille ja sairaille.

Huokoisena kivenä tämä on usein värjätty. Niitä voi olla keltaisia, vihreitä mm.

Blogini osoite tulee Sammalakaatista, se on vihreäkuvioinen. Etsijä löytää paikkansa ja oppii nauttimaan elämästään tässä ja nyt. Niin itse koen eläväni. Miksi kurkoitella huomiseen tai jäädä menneeseen kun voi nauttia juuri tästä hetkestä.

On myös olemassa keltaisia Aakatteja. Ne kohottavat mielialaa. Antavat rohkeutta mm käsittelelmään esiin tulevia ongelmia.

Itse olen ollut kiinnostunnut kivistä jo nuoresta. Muistan kun serkkuni kanssa kerättiin kiviä ja niitä sitten halkaistiin ja ihailimme niiden väri-ja kuvio kylläisyyttä. Olimme noin 10v. Ja tämä kiinnostus vain jatkuu. Olen lukenut paljoan kivistä, tutkinut niitä hiljaa itsekseni.

Nuoruudessa kävin kurssia myös korukivihionnasta, joka oli kyllä mielenkiintoista.
Kivet antavat paljon jos vaan uskaltaa mennä mukaan, ja miksi ei. Kyllä luonto antaa paljon kun sen ottaa vastaan.

Kuva on kuumavahamaalaukseni, joka löytyi koneen kätköistä.  Minusta se sopii hyvin Akaattiin.

Teen myöskin kiviterapiaa tai analyysejä, jos olet kiinnostunut. Siitä on enemmän tuolla kotisivullani. Nämä kuvat jotka ovat kivissä, saa analyysin mukana, tosin tulostettuna, sillä maalaus jo muualla.

Kivet ovat kauniita eikä niiden tarvitse olla kalliita. Niitä on helppo kantaa mukanaankin. Eikä vain sormessa :)


Kommentit

 1. Kaunis akaatti, varmaankin laatikossani on sammalakaattiriipus. Taidankin etsiä sen kaulaani parantamaan itseäni.
  Samanlainen kivien keräilijä olen minäkin. Taskut täynnään kiviä lapsena ja edelleen. Mies nauraa, kun pysähdyn aina ottamaan maasta kiveä. Ja on oppinut kanssani, ettei heitä kiveä pois, ennen kuin on varmistanut onko se minun.
  Ukkeli parka :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun äiti aikoinaan sai hepulin kun piti kiloittain kotiin kantaa kiviä pussissa. Ah ne on niin kauniita. Ota ihmeessä se kivi käyttöön!!Kyllä noi miehet sopeutuu..ei niin helppoa ole minunkaan kanssani :)

   Poista
 2. Kerrassaan kaunis tuo kuumavahatyö!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi ja kommentit ilahduttavat aina.
En pysty jokaiseen kommenttiin vastaamaan yksitellen, mutta tulen blogivierailulle!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogitarina 2 LUPAUS

Tarinan aloittaja ja inspiroija on UUna tästä hän aloittaa ja meitä on jatkajia jokunen, tule mukaan lukemaan mielenkiintoista tarinaa!

Blogitarina 2: Lupaus Viininpunaiset samettiverhot on vedetty ikkunan eteen. Ne yrittävät pitää pimeyden ulkona, mutta eivät onnistu. Tunnen kuinka pimeys on valunut raoista sisään, valunut nurkkiin, sängyn alle, lipaston taakse, mieleeni.
     Tummat verhot pitävät myös valon ulkona, koska verhoja ei vedetä edestä edes päivisin: kirkas valo vihloo äidin silmiä ja sairasta sisintä.
     On hiljaista, kuuluu vain äidin raskas epätoivoinen hengitys. Koko kaupunki nukkuu, muu perhe nukkuu. Olen valvonut äidin vuoteen äärellä jo monta yötä. Aamuyöllä Helga tulee vapauttamaan minut hetkeksi nukkumaan.
Silmäni kiertävät huonetta uudelleen ja uudelleen. Sänky, seinällä äidin kirjoma mietelause "Uskollista ja nöyrää Jumala rakastaa", yöpöytä täynnä lääkepurkkeja, lipasto, jonka päällä äidin koristeellinen peili. Se on hänen aarteensa, l…

MakroTex kukka

Pieni Lintu haastaa jälleen MakroTex aiheella Kukka, täsä sminun vastaus haasteeseen.
Vielä en laita kukkia puutarhasta vaikka siellä jo elämää onkin..

Klikkaa katsomaan muiden kauniita kukkia!

Kesäiset muistilaput, vai tarvitseeko niitä?

Ja ettei nyt ihan helppoja ole niin, ensin tietenkin tein tuon kukkamaljakon. Eli päällystin narulla muovimukeja. Käteviä parvekkeella ja tietenkin voi käyttää erivärisiä naruja.
Ja tein muistikortin :)


Ja tämä toinen on kehitelty tikuista, pienistä oksista ja liimaltu yhteen. Hiukan hatara mutta menee parvekkeella myös. Tämäkin muistikortti :)

Näillä aloittelen. Viritelmiä on päässä, eli ideoita mutta se toteutus.!


Nyt etsitään ispistä esineistä, materiaaleista ja tavaroista, olisko siis vaikka TAVARATAIDETTA miten itse kukin aiheen haluaa tulkita Teemakuun kollaasit ideoi! Mukaan vaan muutkin ideoimaan!