Siirry pääsisältöön

Linna Wernigerode


Komeet maisemat vai mitä? Harrastettiin viikonloppuna kotimaan matkailua ja ajeltiin asuntoautollamme tuonne  muutaman tunnin ajon päähän Saksi -Anhaltiin, se on yli parin miljoonan asukkaan osavaltio ja siellä on nähtävää enemmänkin, mutta me olimme lähinnä tällä kertaa kiinnostuneita Wernigeroden linnasta ja eräästä padosta josta myöhemmin postaus.

Siellä on kuuluisa Hartzvuoristo ja ihanat maisemat. Emme käyneet nyt Brockenin huipulla 1 141m vaan se näkyy tuolla taustalla jos tarkkaan katsotte "mastona". Tämä kuva otettu linnan piha-alueella joka alakuvassa näkyy myös hiukan vihreänä  koristealueena. (pyöreet viheriöt). Meille sattui upea sää, jopa 18 astetta ja aurinko helli, onneksi. Pienellä bussijunalla mentiiin tuonne ylös linnalle ja käveltiin alas.
Brocken vetää osansa turisteista sillä talvella siellä on lunta kiitettävästi ja muut ajat voi ihailla maisemia. Klikatkaa tuota Hartz linkkiä näette muutaman kuvan sieltä. Ja tässä linkki suomeksi jonka löysin alueelle

Ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen alue!! Oikea Kyöpelinvuori  tuo Brocken ja noidan polut!! Noitia erilaisine malleineen myydään joka paikassa ja ne tarinat!!


Täällä Saksassa on noita linnoja melkein joka nurkalla. Ja aatelisia sen mukaan, vieläkin vaikka eihän heillä enää ole kuin nimi, mutta huomasin että näkyi olevan vuonna 1970 luvulla syntynyt viimeisin Herttua, jälkeläisistä ei ollut tietoa. Linnan eräällä seinällä oli iso sukupuu. Nykyään tuo linna on museona ja kuuluu yhdistykselle. 1929-30 jos oikein kuulin selostuksesta se myytiin pois alkuperäisiltä omistajilta rahapulan takia ja tällä hetkellä alkaen 1990 tuo yhdistys ylläpitää sitä. Ja näkyi siellä olevan myös muista aatelisista tietoa ja kuvia, historiaa, taidetta. Siellä oli kiva kahvila ja ravintolakin. Siellä on vaihtuvia näyttelyitä. Tällä kertaa oli Intiasta Maharadzan aarteita, olivat kyllä upeita. Kuvia ei ole kun kuvata ei saanut. Mutta kultaa käytettiin ja runsaasti.

Täytyy sanoa että komeeta on ollut noiden linnojen aikaan. Tuokin linna alunperin jo 1213 käytössä ja sen jälkeen erilaisissa tarkoituksissa.  Siellä oli paljon taidetta, arvokasta posliinia ja upeita puukoristeita ovissa, huonekaluissa jne. Kannattaa siis vierailla näillä alueilla jos tänne Saksaan kiinnostaa tulla.


Tämä kuva on tuosta museolehtisestä kuvattu. ( Verlag Janos Stekovics) Komea on iso ruokasali, tilaa on ja noi mahtavat taideteokset seinillä!! Takka joka huoneessa, iso ja koristelliset tietenkin. Jo nekin taideteoksia yksinään. mutta kylmää siellä on ollut talvella ainakin, kyllä on takat saaneet hehkua. Ja niitä varten oli tietenkin omat työntekijät yötä päivää lisäämässä puita.

Kiva reissu ja  kultturia kylliksi :) Sitä on muuten kiva välillä harrastaa, tuota kulttuuria siis, että tietää historiasta jotakin, ei näitä koulussa opeteta. Toki olen käynyt moderninkin taiteen parissa mutta linnoissa oma hohtonsa.

Ja tässä linkkiä museosivulle, enkuksi tosinKommentit

 1. Kyllä on hieno paikka ja vuoristo mahtava, vetää ihan puoleensa. Siellä on tosi paljon linnoja, olisi kiva niissä joskus käydä mutta mahdotonta minulta. Komea ruokasali ja taulut, lattiakin ihan loistaa, upeaa katseltavaa. Tässä linnassa on varmaan paljon aarteita :) Kiitos hienosta matkapostauksesta!

  VastaaPoista
 2. Todella upea linna, sinne olisi mukava päästä käymään. Kovin on komiat maisemat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Tuta, maisemat kyllä upeet näillä vuoristoalueilla.

   Poista
 3. Hieno retki ja komeat näkymät sekä ulkona että sisällä. Ei sitä ymmärrä, miten noita linnoja onkin noin paljon. Ennen oli tosi rikkaita ja tosi köyhiä, jotka sitten lämmittivät ja ruokkivat linnanherrat.

  Kun kävin Pariisissa Versaille'n palatsissa tuli sellainen tunne, että en halua nähdä enää yhtään kultaa ja kimallusta, sitä oli liikaa. Sitä ennen halusin nähdä kaikki kohdalle osuneet linnat ja museot. Sorry vaan, mutta näin minulle kävi, enkä tosiaan sen jälkeen ole käynyt vastaavissa paikoissa, taidemuseoissa kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tuolla Versaillessa käviessä ajatukset väkisinkin menivät siihen loistoon ja toisaalta muiden köyhyyteen samalla, mutta näin se on nykyäänkin. Historiana nämä kiinnostavat,näiden tarina ja taidetta on aina kivaa katsella, muiden kädenjälkiä. Kiitos UUna.

   Poista
 4. Upeat maisemat ja komea linna. Museoina ja taide-elämyksinä hienoja katsella, mutta minkähänlaista oli niissä elellä, silloin joskus? Mitenkään väheksymättä, kunhan aloin miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin museona minuakin kiinnostavat. En usko että olivat kovin viihtyisiä muuuten,kolkkoja ja kylmiäkin talvella varsinkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi ja kommentit ilahduttavat aina.
En pysty jokaiseen kommenttiin vastaamaan yksitellen, mutta tulen blogivierailulle!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtava vuosikalenteri ja muistio 2018 MujaKa.!

Eikö sinulla vielä ole tätä?? Nyt pian tilaamaan sillä ei näitä montaa ole ja  kaupoista ei löydy.  Haluatko erilaisen mutta silti kätevän kalenterin itsellesi?

Tämä on tehty rakkaudella ja luovuudella, monien kyynelten kautta ja hampaitten kiristelyn kautta ja tulos on kuten pitääkin olla, upea! Tässä on mietelauseita, puuhaa, päiväkirjaa, värittämistä, muistiota, kalenteria, mitä vielä tarvitset, sen voit tehdä kirjaan itse! Ja kirjoittamisesta huolehdit sinä!

Minulla tälle on paljon käyttöä jo odotan malttamattomana että pääsen sivuja täyttämään!

Tämä on MujaKa 2018, Muistio ja Kalenteri 2018, A5 kokoa ja pehmeäkantinen.

Saat tämän minun kauttani hintaan VIELÄ 12,50 + postit.  Postitus sieltä Suomesta ja tilinumero tulee näppärästi meilissä.
Ja tämä on myös upea lahja, sillä jouluhan jo lähestyy!

Ota yhteyttä!! Ja  pääset täyttämään tyhjät sivut, kohdat omilla jutuillasi.

MakroTex kukka

Pieni Lintu haastaa jälleen MakroTex aiheella Kukka, täsä sminun vastaus haasteeseen.
Vielä en laita kukkia puutarhasta vaikka siellä jo elämää onkin..

Klikkaa katsomaan muiden kauniita kukkia!

Kesäiset muistilaput, vai tarvitseeko niitä?

Ja ettei nyt ihan helppoja ole niin, ensin tietenkin tein tuon kukkamaljakon. Eli päällystin narulla muovimukeja. Käteviä parvekkeella ja tietenkin voi käyttää erivärisiä naruja.
Ja tein muistikortin :)


Ja tämä toinen on kehitelty tikuista, pienistä oksista ja liimaltu yhteen. Hiukan hatara mutta menee parvekkeella myös. Tämäkin muistikortti :)

Näillä aloittelen. Viritelmiä on päässä, eli ideoita mutta se toteutus.!


Nyt etsitään ispistä esineistä, materiaaleista ja tavaroista, olisko siis vaikka TAVARATAIDETTA miten itse kukin aiheen haluaa tulkita Teemakuun kollaasit ideoi! Mukaan vaan muutkin ideoimaan!