maanantai 31. lokakuuta 2016

Kivaa ja ei niin kivaa

Täällä meidän asuinalueella, eli osavaltiossa on pyhäpäivä, sitä se ei ole kaikkialla Saksassa, eli jotkut on töissä ja koulussa.

Ihan kivaa nämä ylimääräiset vapaapäivät ainakin nyt kun saa jopa nukkuakin. Sillä meillä oli hiukan vauhdikasta ja ei niin kiva viikonloppu. Perjantainapäivällä poika kaatui tosi pahasti pyörällään ja sairaala reissu siitä tuli, molemmat polvet niin auki että piti nukutuksessa kursia kokoon ja siellä sairaalassa vietettiin sitten pariyötä. Nyt kotona mutta ei vielä kouluun ja urheiluvapaatakin jokunen viikko. Hän on sellainen harrastaja ja pyöräilee myös metsässä. Onneksi on vakuutukset kunnossa.

Tulipahan nähtyä taas vaikka mitä silläkin reissulla. Vaikka itselläni on erialojen sh koulutus ja työkokemustakin yli 30v kaikesta mahdollisesta, jaksaa määrätyt asiat vaan ihmetyttää. Vanhempien tietämättömyyttä, välinpitämättämyyttä omia lapsiaan kohtaan mainitakseni tässä kohtaa. Ei nykyaikana ainakaan tiedon saannista ole kiinni se tietääkö asioista vai ei, vaan syy on kyllä ihan jossain muualla. Peilissä ehkäpä!

Onnea oli matkassa siellä olisi voinut käydä paljon huonomminkin kuin nyt kävi. Mietin tuossa sairaalassa istuessani että miten erilailla ihminen kokee kivun. Toiset reagoivat herkästi ja toiset taas ei.

 Jotkut valittavat pienestäkin vaivasta ja toisilla on vakavia sairauksia, kestämättömiä kipuja, onnettomuuksia, vaikka mitä tilanteita, mutta mikään ei ole turha! Ei edes se pieni kipu, vaikka se olisi tavallinen flunssa. Se on sillä hetkellä iso asia sille ihmiselle.  Kuten eräs ylilääkäri sanoi aikoinaan, mikään asia joka sa aihmisen hakeutumaan hoitoon ei ole turha, on vain osattava hakea se syy ja toimia sen mukaan. Kaikki vaivat ei näy päälle päin.

Ollaan varovaisia mutta elämästä pitää kuitenkin iloita ja nauttia, siitä mitä meille on annettu ja miten se on annettu. Hyvä välillä pysähtyä miettimään mikä onkaan tärkeää ja mikä ei.

Mukavaa Halloween-iltaa se on täällä ainakin tänään. Aurinko on paistanut koko päivän ja nukuimme kaikki kuin porsaat 12 tuntia viimeyönä, se teki terää!

palaillaan..
torstai 27. lokakuuta 2016

Muutama ATC


Tein äkkiä muutaman atc:n jos vaikka Enkuli haluaisi nämä vaihtaa??? Minulla kun on vaihto häneltä, tosin oli puhe että muitakin käy mutta tuumasin että jos kuitenkin näin, minullekin kivempi samaa vaihtaa. Ei nämä nyt ole mitään kummoisempia mutta edes jotakin.

Tämä on sarja Kirjaimet H Y M Y :) Teen kun kerkiin muitakin Kirjain Sarjoja! Aikas kiva idea vaikka itse sanonkin ja hymyä tarvitaan aina, näin se lentää Enkulille jos tykkää näistä. Laitan noi painon alle kun maalailin niin monella värillä että meni ihan kippuraan. Ja huomaan että värit ei oikein näy kunnolla, ovat metallihohtoisia akryyliä kokonaan nuo kortit. Luonnossa paljon  paremmat  väriltään! Tosi huono kuva, kännykällä otettu.
Tässä näkyy hiukan tuota metallihohtoa.


keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Teemakuun kollaasi ja Halloween

 Täytyihän minun ottaa kaijakin potrettiin, on se sen verran komee. Kaunistaa kollaasiani!


Tässä toinen versio kollaasista. Kiitos Millin kivasta teemasta jälleen ja kiitos kaikille kommentoijille! Siluetteja voisi kylllä tehdä enemmänkin..


Ja kohta Halloween, joten tämäkin pääsi postaukseen...tämähän käy hyvin siluetista :)Tehty erään maalaukseni päälle, muokaten, valmiilla kuvioilla pixlr.
tiistai 25. lokakuuta 2016

Teemakuun kollaasi, siluetti 7

Innostuin tekemään vielä yhden, tai oikeastaan tämän suunnittelin julisteeksi, tässä ilman tekstiä.

"Kukkahattutädin teehetki" Viitaten amerikkalaiseen alkuperään hienostorouvien hattuihin, siitä se nimitys alkujaan :)

Tiistain keveät !sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Teemakuun kollaasi Siluetti 6


Halloween lähenee. Ajattelin myös osallistua näin helpommalla tavalla tähän alunperin kelttiläiseen "juhlaan."  Olisikohan vaikka "mustia omenoita"...kuka uskaltaa maistaa ??


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille tasapuolisesti.

torstai 20. lokakuuta 2016

Teemakuun kollaasi siluetti 3-5

Nyt mennään aidan matalimmasta päästä, otin tämän mukaan, olen joskus tehnyt "julisteeksi" mutta käy nyt tähänkin, kun ei oikein saa muutakaan aikaiseksi.Tämän tein paikaisesti, liekö strutseja vai mitä...taustalla vanha maalaukseni johon maalasin nuo mustalla. Onneksi on tietokoneen ohjelmat!


Tämä taas sarjassa abstraktia joten mitä lie osoittaa :) Tämä tehty koneen pensselillä ja muokaten. Mieleeni tuli " pesä" tai kukan "sisus"...mutta näillä tällä kertaa.

Mukavaa torstaita kaikille tasapuolisesti! :)

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Taikakuvat haaste, Lohtua Lokakuuhun

Taikakuvat haastaa Lohtua Lokakuuhun ja sitä tarvitaankin. Minulla kahvi ja suklaa. Herkkuja suomesta ja siilet saa väkisinkin suun vääntymään ylöspäin :)Ilman lukemista olisin kateissa, hukassa suorastaan. Kannoin suomesta lehtiä kun viimeksi kävin pikaisesti, ja kuvassa saksan lehtiäkin. Näistä saa inspiksiä, lähinnä asiaa nuo lehdet tällä kertaa, terveydestä, askarteluakin  ja kirjat vie ajatukset totaalisesti muualla...


Näillä mukana haasteessa...

tiistai 18. lokakuuta 2016

Linna Wernigerode


Komeet maisemat vai mitä? Harrastettiin viikonloppuna kotimaan matkailua ja ajeltiin asuntoautollamme tuonne  muutaman tunnin ajon päähän Saksi -Anhaltiin, se on yli parin miljoonan asukkaan osavaltio ja siellä on nähtävää enemmänkin, mutta me olimme lähinnä tällä kertaa kiinnostuneita Wernigeroden linnasta ja eräästä padosta josta myöhemmin postaus.

Siellä on kuuluisa Hartzvuoristo ja ihanat maisemat. Emme käyneet nyt Brockenin huipulla 1 141m vaan se näkyy tuolla taustalla jos tarkkaan katsotte "mastona". Tämä kuva otettu linnan piha-alueella joka alakuvassa näkyy myös hiukan vihreänä  koristealueena. (pyöreet viheriöt). Meille sattui upea sää, jopa 18 astetta ja aurinko helli, onneksi. Pienellä bussijunalla mentiiin tuonne ylös linnalle ja käveltiin alas.
Brocken vetää osansa turisteista sillä talvella siellä on lunta kiitettävästi ja muut ajat voi ihailla maisemia. Klikatkaa tuota Hartz linkkiä näette muutaman kuvan sieltä. Ja tässä linkki suomeksi jonka löysin alueelle

Ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen alue!! Oikea Kyöpelinvuori  tuo Brocken ja noidan polut!! Noitia erilaisine malleineen myydään joka paikassa ja ne tarinat!!


Täällä Saksassa on noita linnoja melkein joka nurkalla. Ja aatelisia sen mukaan, vieläkin vaikka eihän heillä enää ole kuin nimi, mutta huomasin että näkyi olevan vuonna 1970 luvulla syntynyt viimeisin Herttua, jälkeläisistä ei ollut tietoa. Linnan eräällä seinällä oli iso sukupuu. Nykyään tuo linna on museona ja kuuluu yhdistykselle. 1929-30 jos oikein kuulin selostuksesta se myytiin pois alkuperäisiltä omistajilta rahapulan takia ja tällä hetkellä alkaen 1990 tuo yhdistys ylläpitää sitä. Ja näkyi siellä olevan myös muista aatelisista tietoa ja kuvia, historiaa, taidetta. Siellä oli kiva kahvila ja ravintolakin. Siellä on vaihtuvia näyttelyitä. Tällä kertaa oli Intiasta Maharadzan aarteita, olivat kyllä upeita. Kuvia ei ole kun kuvata ei saanut. Mutta kultaa käytettiin ja runsaasti.

Täytyy sanoa että komeeta on ollut noiden linnojen aikaan. Tuokin linna alunperin jo 1213 käytössä ja sen jälkeen erilaisissa tarkoituksissa.  Siellä oli paljon taidetta, arvokasta posliinia ja upeita puukoristeita ovissa, huonekaluissa jne. Kannattaa siis vierailla näillä alueilla jos tänne Saksaan kiinnostaa tulla.


Tämä kuva on tuosta museolehtisestä kuvattu. ( Verlag Janos Stekovics) Komea on iso ruokasali, tilaa on ja noi mahtavat taideteokset seinillä!! Takka joka huoneessa, iso ja koristelliset tietenkin. Jo nekin taideteoksia yksinään. mutta kylmää siellä on ollut talvella ainakin, kyllä on takat saaneet hehkua. Ja niitä varten oli tietenkin omat työntekijät yötä päivää lisäämässä puita.

Kiva reissu ja  kultturia kylliksi :) Sitä on muuten kiva välillä harrastaa, tuota kulttuuria siis, että tietää historiasta jotakin, ei näitä koulussa opeteta. Toki olen käynyt moderninkin taiteen parissa mutta linnoissa oma hohtonsa.

Ja tässä linkkiä museosivulle, enkuksi tosinmaanantai 17. lokakuuta 2016

Auringon"hattuja"


Terveisiä, hengissä ollaan vaikka fiilis ja motivaatio kateissa onkin. Ei siis ole mitään mielenkiintoa tehdä luovaa, ei synny niin ei synny siis maalailua tms. Runoilla kyllä jaksan ja tehdä kortteja, mutta muu on kateissa. Saas kattoo miten teeman käy, sitä en saisikaan ekaa kertaa valmiiksi, no aikaa on vielä.

En ole kunnossakaan ja reissussakin hiukan oltiin no se piristi ainakin, mutta arki kun häämöttää niin mikään ei suju..huoks!

En ole käynyt kommentoimassakaan, mutta kun saan itseäni niskasta kiinni ja pääkopan toimimaan palaan taas näppäimistön äärelle, kävin kyllä jo katselemassa hienoja töitä ja upeita postauksia. Piristäviä hetkiä! Ehkä tässä onkin syysmasennus menossa, en tiedä, ottaa kupoliin kuitenkin tämä sairastelu ja sen tuomat haitat arkeen.

Punajuuret muuten huutelee  jo siihen malliin pellolla että pitäisi tehdä jotain... mutta kun....


Nautitaan lokakuusta ja eilen oli meillä 18 astetta tänään 15, aurinko katosi johonkin. Tämä kuva ei ole oma vaan noita cco lisenssikuvia, tein siitä vaan kortin, eli muokkasin."elämän säteissä on tähtipölyä
siellä on tuhkaa

kasvavaa, nousevaa
maatuvaa

elämän säteissä asuu kulman takana suru
tai ilo, eiliset ja huomiset
tänään tämä hetki on läsnä, koskettavana

se vie ei kysy lupaa
siihen on sopeuduttava "


-eh-


(cco= luvallisia ilmaisia kuvia, myyntiin, mihin vaan saa käyttää ja ottaa.)


torstai 6. lokakuuta 2016

Kuulumisia ja sateen ropinaa.

Meillä sataa maahan asti ja mä sairastelen joten nyt hissun kissun täällä blogimaailmaasa oleilen. Joku sanoi kerran kun täytät 50 alkaa kaikki vaivat...alkaisi riittämään jo :)..no olen jo vanhempikin.

Pää on ideoita tulvillaan, mutta tiedättekö tunteen kun on vettä polvessa?? No mulla on sitä leukanivelessä ja sitä ei saa olla siellä. En kuule mitään ja korvakipu on sairaan ikävää. Se vie hermot!!!

Onneksi kuukausi on aluillaan ja kerkiin varmasti osallistumaan haasteisiin ja teemaankin vielä. Mutta nyt ei nuppi kestä olla koneella paljoakaan.

Mutta otetaan hetki kerrallaan ja nautitaan siitä mitä meillä on! Nyt saan laiskotella luvan kanssa ja nukkua. Hommat laitetaan nyt narikkaan, eikun aivot vai miten se meni??


ja syksy runo loppuun..


Syksy

sadat ikkunaani, koputatko sisälle tulosta
en päästä

varpaani jo palelevat kun kylmetit lattiat
veit ruusuistani värit
kumisaappaani hohtavat keltaisena kuin auringonkukat
jotka unohdin istuttaa

kääriydyn vihreään tilkkupeittoon
siinä on 50 neliötä
joka pituudelta
se lämmittää

se antaa hyvän tunteen
se on rakkaudella tehty minulle

kissaneiti kehrää peittoni päällä
se tietää että olen kipeä
se silittää tassullaan poskeani
ja nensänsä hapuilee nenääni

viestejä piippaa kännykkä
poika lähettelee vitsejä
mies sydämiä

mikä minun on ollessa
tämän kaiken keskellä

sisälle ei sada


-eh-Palaillaan ja voikaa hyvin ja lämpiminä siellä ruudun takana!! Hyvää viikonloppuakin
joitain postauksia voi tulla kun laitoin ne ajastimella.


Se on moros..ja hymyä huuleen!


sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Teemakuun kollaasi siluetti 1-2
   

Teemakuun kollaasissa on aiheena Siluetti. 
Mielenkiintoinen aihe, piti oikein aloittaa helpoilla, mutta en nyt sanoisi että helppoja. Onneksi voi katsoa mallia. Piirrtetty siis hiirellä molemmat valkoiselle/mustalle paperille ja väritetty.